Ediția a II-a

24-25  martie 2012 | Sibiu, România

Între 24 şi 25  martie, la Sibiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului a avut loc un spectacol maraton de 25 de ore sau chiar mai mult, fără oprire. În program s-au găsit spectacole de teatru, conferinţe şi lansări de carte.

Spectatorii care au rezistat toate cele 25 de ore au primit ca premiu o invitaţie la următoare ediţie a festivalului.

„Serbăm astfel Ziua Mondială a Teatruluidin 27 martie, asta înseamnă că de la ora 19.00, sâmbătă, 24 martie, până a doua zi, 25 martie, la ora 22.30, vor fi spectacole de teatru fără întrerupere, conferinţe şi workshop-uri. Avem şapte locaţii, o mulţime de artişti, estimăm un număr de cel puţin 2.500 de spectatori per total. E cea mai lungă zi teatrală a anului”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Bogdan Sărătean, preşedintele Asociaţiei Culturale Bis.

Programul  a inclus spectacolul „Măscăriciul” de A.P. Cehov, cu Horaţiu Mălăele şi Niculae Urs, care a avut loc după Gala de deschidere programată, sâmbătă, de la ora 19.00, la sala Teatrului Naţional „Radu Stanca”, şi conferinţa lui Dan Puric intitulată „Un teatru nou. Un teatru al viitorului„, care a avut loc duminică, de la ora 17.00, la Sala „Thalia” din Sibiu.

În timpul maratonului s-a făcut şi trecerea de la ora de iarnă la cea de vară, momentul fiind marcat de singurul spectacol din festival produs de Asociaţia Culturală Bis.

Eu sunt două femei, un spectacol produs de asociaţia noastră, singurul, de fapt, în acest festival. E un spectacol curajos şi senzual. Apoi, pentru insomniaci, am avut o comedie, pentru că trebuie să îi resuscităm, să trezim audienţa, la ora 5.30.

Duminică a fost programată „înviorarea fizică” în aer liber, moment în care a fost pornită oficial şi fântâna din Piaţa Mare.

„Vom invada Piaţa Mare în pijamale, la 10 dimineaţa, cu periuţe de dinţi, vor veni şi studenţi şi elevi, sper că vor fi în număr cât mai mare. Avem un medic oficial al festivalului care ne va arăta cum se face un periaj dentar corect. În plus, va fi pornită oficial fântâna din Piaţa Mare, în premieră anul acesta”, a declarat Sărătean.

La Gala de închidere, duminică, de la 21.00, a fost jucată piesa „Dar cu pianistul cine dansează?” la Sala Thalia.