EDIȚIA A VI-A

16 – 17 aprilie 2016 | Sibiu, România

Maratonul teatral 25 de ore de teatru non – stop, eveniment ajuns deja la ediția a VI-a, ediția din acest an fiind prima ediție cu participare internațională, a avut loc în perioada 16 – 17 aprilie 2016. Festivalul a adus la Sibiu nu mai puțin de 24 de evenimente: spectacole de teatru, conferințe, concerte, workshop-uri, proiecții de film și recitaluri de poezie, care au avut loc începând de sâmbătă 16 aprilie și până duminică 17 aprilie, în paisprezece locații indoor sau outdoor din Sibiu.

De la sala mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu la hale industriale din afara orașului. Care sunt cele 14 locații în care vor avea loc spectacolele din program?

Deschiderea oficială a ediției din acest an a festivalului va avea loc la sala mare de spectacole a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Pe scenă vor urca în premieră la Sibiu, cu spectacolul „4 x 4 personaje”, actorii Teatrului Spiritual București. Din distribuție face parte și cunoscutul actor Ioan Gyuri Pascu. Cea mai recentă reprezentație a acestui spectacol a avut loc în Canada, în orașele Montreal și Toronto.

O locație aparte în acest an va fi Hala Unimat din Șelimbăr, ce va găzdui spectacolul „Reflection” al Lightwave Theatre Company – trupă de teatru ce a fost invitată să reprezinte România la World Puppet Carnival Indonezia în anul 2013, respectiv Thailanda în anul 2014. Compania Lightwave Theatre este cunoscută publicului larg urmare a participării la emisiunea „Românii au talent”.

Pe scena Teatrului Gong va urca singura companie de teatru independent din România nominalizată UNITER, este vorba despre compania Un Teatru București, ce va prezenta la Sibiu spectacolul „Blackbird”. Celelalte locații în care vor avea loc evenimente sunt: Librăria Habitus, Librăria Humanitas, Atrium, The Letter, Imperium, Piața Mică, Piața Mare, Pietonala Nicolae Bălcescu, Facultatea de Litere și Arte, Biblioteca Astra și Oldies Pub.